Європейський союз найближчими тижнями посилить допомогу Україні – Макрон

Європейський союз найближчими тижнями може посилити допомогу України та доставити більше техніки.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Зокрема, французький президент заперечив те, що його країна буде воювати в Україні.

«Україна зазнала нападу з боку росії, і в якийсь момент ми повинні бути в змозі відмовити росію від подальшого просування. В Україні на карту поставлено суверенітет і територіальну цілісність цієї країни. Але верховенство права, наші спільні правила також поставлені на карту», – пояснив він.

Також Макрон заявив, що Захід повинен більше допомагати Україні. Відтак найближчими тижнями планується посилення допомоги.

«Ось чому ми маємо допомагати більше, що ми збираємося зробити найближчими тижнями, доставляючи більше обладнання українцям, але також сказати в певний момент, якщо росіяни зайдуть занадто далеко, всі ми, європейці, повинні бути готові діяти, щоб переконати їх», – зазначив Макрон.

Нагадаємо, США виділять Україні пакет військової допомоги на 400 млн доларів. До нього увійдуть, зокрема, ракет для систем ППО Patriot та зенітні ракети Stinger.

Також повідомляли, що уряд Канади надасть 76 млн канадських доларів (приблизно 55,7 млн доларів США) на ініціативу Німеччини щодо посилення системи протиповітряної оборони України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО