ГУР встановило російських льотчиків, які обстрілюють Україну крилатими ракетами

У розвідці з'ясували особи російських пілотів, які обстрілюють територію України крилатими ракетами з літаків Ту-95МС та Ту-160. Таких льотчиків 29, двох із них уже ліквідовано.

Про це повідомила пресслужба ГУР.

Повідомляється, що розвідники та аналітики ідентифікували особовий склад управління та командування підрозділів 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії командування дальньої авіації військово-повітряних сил військово-космічних сил ЗС рф (в/ч 06987, аеродром базування Енгельс, Саратовська область рф), причетних до ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України.

За даними ГУР, до складу дивізії входять 121-й та 52-й важкі бомбардувальні авіаційні полки.

– 121 вбап – в/ч 85927, аеродром базування Енґельс» Саратовської області, стратегічні бомбардувальники Ту-95МС та Ту-160;

– 52 вбап – в/ч 33310, аеродром базування «Шайковка» Калузької області, дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Встановлено, що особовий склад дивізії безпосередньо причетний до планування, організації та здійснення обстрілів території України крилатими ракетами повітряного базування Х-22/Х-32 (Ту-22М3) та Х-101/Х-555/Х-55 (Ту-95МС/ Ту-160).

Список ідентифікованих російських воєнних злочинців із фото та короткою біографією – тут.

«Саме ці льотчики відповідальні за численні жертви та руйнування в Україні внаслідок злочинного ракетного терору, який вони проводять з території росії», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російському льотчику, який бомбив Харківську телевежу, ухвалили вирок. Раніше ми писали, як часто росія піднімає у повітря носії «Кинджалів» МіГ-31.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО