Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих до росії

Кабінет міністрів України на засіданні 14 травня затвердив порядок виявлення та повернення дітей, депортованих або вимушено переміщених внаслідок збройної агресії росії.

Про це повідомило міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Там зазначили, що прийнятий документ визначає алгоритм взаємодії між суб'єктами, які беруть участь у пошуку, поверненні та забезпеченні соціального захисту та реінтеграції дітей.

«Суб’єктами є представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, СБУ, Національного інформаційного бюро», – вказано у повідомленні.

Зазначається, що одним із основних заходів, який має здійснюватися представниками дитини та іншими уповноваженими органами, є розробка комплексного індивідуального плану повернення, створеного з урахуванням потреб дитини.

Нагадаємо, у лютому в Києві було створено Міжнародну коаліцію з повернення українських дітей. Станом на кінець квітня ініціативу підтримали 36 країн.

Раніше повідомлялося, що на підконтрольну Україні територію вдалося повернути сімох дітей, які проживали в окупації. Також із росії повернули 17-річну дівчину. До цього вона мешкала на окупованих територіях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО