ВАКС призначив до розгляду справу про 8,25 млн грн збитків «Центренерго»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх членів ПАТ «Центренерго» Олександр Уварова та Ярослава Громка, екскерівника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» Володимира Мельничука та директора «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка у зловживаннях на 8,25 млн грн.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Завершити підготовче провадження. Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні на 21 травня 2024 року о 14:00, на 22 травня 2024 року о 14:00, на 24 травня 2024 о 12:00. Судовий розгляд проводити в одноособовому складі суду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд вирішив заочно судити ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу двох ексчленів правління ПАТ «Центренерго», ексначальника одного з департаментів ПАТ «Центренерго» та директора приватного підприємства «Юнайтед Енерджі». Йшлося про ексчленів компанії Олександр Уварова та Ярослава Громка, екскерівника департаменту матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Центренерго» Володимира Мельничука та директору «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка.

За версією обвинувачення, у листопаді 2019 року ПАТ «Центренерго» уклало з приватною компанією «Юнайтед Енерджі» договір на поставку газу, а у травні 2020 року здійснило передоплату за законтрактований обсяг газу на червень 2020 року. Втім, газ поставили лише на частину передоплати, а заборгованість, яка виникла перед ПАТ «Центренерго» вирішили нівелювати, піднявши ціну вже фактично поставленого газу шляхом підроблення офіційних документів. В результаті, ПАТ «Центренерго» завдано збитків на суму 8,25 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО