НАБУ і САП повідомили про нові підозри у справі податківця з Харкова

НАБУ і САП повідомили про нові підозри у справі за підозрою начальниці відділу Головного управляння Державної податкової служби України в Харківській області Тетяни Горбань в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди та підбурюванні до надання хабаря в 150 тис. дол.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«За процесуального керівництва прокурора САП детективи НАБУ повідомили нові підозри у справі щодо підбурення до надання та одержанні 55 тис. доларів США неправомірної вигоди посадовою особою ГУ ДПС у Харківській області. 17 травня 2024 року начальнику управління ГУ ДПС у Харківській області повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, співробітниці податкової (працівниця відділу) та підприємцю – ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Харківщини. Наразі цю посаду обіймає Сергій Марєхін. Також про підозру повідомили підприємцю Віталію Говорусі.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Горбань на два місяці. Альтернативою їй визначили 7 млн грн застави. Ці кошти внесли і підозрюваного вийшла з-під варти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця ГУ ДПС у Харківській області за підозрою в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, податківиця підбурила представника приватної компанії надати цю суму начальнику ГУ ДПС Харківщини, аби той ухвалив рішення про виключення фірми з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ.

Крім того, упродовж січня-лютого 2024 року податківиця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО