У США вважають, що росія могла вивести на орбіту космічну зброю

Росія могла вивести на навколоземну орбіту протисупутниковий космічний військовий апарат.

Про це на брифінгу заявив прессекретар Міністерства оборони США Пет Райдер.

«Росія запустила супутник на низьку навколоземну орбіту, який, за нашою оцінкою, швидше за все, є протикосмічною зброєю, яка, ймовірно, здатна атакувати інші супутники на низькій навколоземній орбіті», – повідомив Райдер.

Він зазначив, що російська протикосмічна зброя розміщена на тій самій орбіті, що й урядовий супутник США.

«Таким чином, оцінки також вказують на характеристики, що нагадують раніше розгорнуті протикосмічні корисні навантаження у 2019 та 2022 роках. Очевидно, що ми продовжуватимемо стежити за цим», – додав чиновник.

Як повідомляє Reuters з посиланням на джерело, йдеться про російський супутник «Космос-2576», який схожий на супутники, запущені в 2019 і 2022 роках. За словами аналітиків, новий російський супутник виведено на ідентичну з американським розвідувальним супутником USA-314 орбіту і, ймовірно, він у майбутньому опиниться поблизу нього.

Нагадаємо, у лютому з'явилася інформація про те, що росія має намір вивести на орбіту ядерну зброю космічного базування, призначену для застосування проти супутників. У Кремлі заперечували наявність таких планів.

Проте 24 квітня росія наклала вето на розроблену США резолюцію Ради Безпеки ООН, яка закликала країни запобігти гонці озброєнь у космічному просторі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО