Чеська ініціатива: стало відомо, скільки коштів уже зібрали на закупівлю снарядів для України

На реалізацію чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України вже зібрали 1,6 мільярда євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

У Празі відбулася робоча зустріч прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з групою лідерів ЄС, де обговорили реалізацію артилерійської ініціативи з закупівлі снарядів для України. Відзначають, що наразі вдалося зібрати уже 1,6 мільярда євро.

«Прибули в Прагу на запрошення прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали для участі в широкій робочій зустрічі щодо потреб України спільно з лідерами Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів, представника США. Під час двосторонньої зустрічі з паном Фіалою обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрано вже понад 1,6 млрд євро. Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком уже з червня», – зазначив Шмигаль.

Прем’єр також додав, що сторони обговорили можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора та питання спільного виробництва у сфері ОПК.

Нагадаємо, союзники мають намір вже у червні розпочати постачання боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи. Перша партія складатиметься зі 180 тисяч снарядів.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомляв, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну в рамках ініціативи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО