Повістки юнакам від 17 років не пов'язані з мобілізацією: роз'яснення Сухопутних військ ЗСУ

Усі хлопці, які досягли 17 років, мають стати на військовий облік до ТЦК за місцем проживання. В іншому випадку їм прийде повістка. Але вона не пов'язана з процесом мобілізації.

Про це заявили у Сухопутних військах ЗСУ у вівторок, 28 травня.

Військові опублікували роз'яснення щодо постановки громадян України на військовий облік призовників.

«Відповідно до статті 14 Закону «Про військовий обов'язок та військову службу» щорічно протягом січня – березня беруться на облік громадяни України чоловічої статі, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років», – сказано в повідомленні.

Повідомляється, що взяття громадян України на військовий облік призовників здійснюється у районних (міських) ТЦК та СП за місцем проживання.

Для взяття на військовий облік призовників громадяни України зобов’язані особисто прибути до відповідного районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строк, визначений у повістці, та подати необхідні документи, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

У Сухопутних військах зазначають, що юнаки, які з певних причин не стали на військовий облік, оповіщаються за місцем реєстрації за допомогою повісток, для прибуття в ТЦК та постановки на військовий облік.

«Постановка на військовий облік не має відношення до мобілізаційних заходів, які продовжуються», – пояснили в ЗСУ.

Нагадаємо, з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Усі військовозобов'язані мають протягом 60 днів оновити свої дані. В той же час, Кабмін дозволив ТЦК видавати повістки цілодобово.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО