Апеляція розгляне скаргу на виправдання посадовця Держприкордонслужби

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора САП на вирок, яким виправдали заступника директора департаменту організації роботи, планування та контролю Адміністрації Державної прикордонної служби Сергія Мула від звинувачень у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 22 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виправдав Мула від звинувачень у брехні в декларації. Прокурор САП подав скаргу на це рішення.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора САП на вирок Вищого антикорупційного суду від 15 квітня 2024 року щодо (Сергія Мула – ред.). Встановити строк до 28 травня 2024 року, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, суд призначив засідання у справі начальника Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергія Мула. За версією обвинувачення, начальник південного управління Держприкордонсулжби Сергій Мул не вніс до електронної декларації за 2020 рік відомості про користування і фактичне володіння його дружиною будинком в передмісті Києва і земельною ділянкою, на якій він розташований. Хоча будинок і не введений в експлуатацію, але є цілком придатним для проживання: його сім'я проживала там впродовж 2020 і 2021 років. Вартість цього об'єкту незавершеного будівництва становить понад 1,5 млн грн.

Після початку розслідування НАБУ і САП, прикордонник намагався приховати факт недекларування, і відобразив у декларації за 2021 рік інформацію про «земельну ділянку зі спорудами» загальною площею 500 м2 у передмісті Києва, і яка нібито лише з 1 січня 2021 року перебуває в дружини й доньок на іншому праві користування, а саме – «тимчасове проживання».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО