Колишньому одеському військкому Борисову обрали новий запобіжний захід

Печерський районний суд Києва 30 травня заарештував колишнього одеського військкома Євгена Борисова на два місяці за підозрою у легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом, з можливістю вийти під заставу.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у Telegram.

Правоохоронці не називають ім'я колишнього військкома, але за матеріалами справи очевидно, що йдеться про Євгена Борисова.

«Суд обрав колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою у вигляді застави у розмірі 140 млн гривень», – сказано в повідомленні.

Такий запобіжний захід просив прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Арсеній Протасов. Суддя задовольнила клопотання прокурора у повному обсязі.

Нагадаємо, 28 травня Борисова повторно затримали на виході із СІЗО у Києві після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням. Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 ККУ).

Начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня 2023 року. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно його сім'ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини.

У квітні суд завершив досудове розслідування справи про незаконне збагачення Борисова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО