Україна повернула п'ятьох дітей-сиріт, яких окупанти депортували до росії

Україні вдалося повернути п'ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких депортували до росії.

Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба у Telegram.

Відомо, що у середині липня 2022 року дітей з інтернату викрали росіяни та перемістили на окуповану територію. Їх утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації.

«Діти виживали цілих 3 місяці на самісінькій лінії фронту, ховалися від бомб та ракет у підвалі без їжі та води, а потім ще й пережили жахи депортації», – зазначив Кулеба.

Він також додав, що до дітей щодня приходили військові та перевіряли, чи ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними, погрожували.

У жовтні 2022 року окупанти вивезли їх у Крим, а потім – в Анапу Краснодарського краю рф. Вже звідти дітей вдалося врятувати й вивезти на більш безпечну територію, у Грузію. Наразі їх вже передали законним опікунам.

27 травня стало відомо, що з тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 11-річного сина жінки-військовослужбовиці.

Також повідомляли, що з тимчасово окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію евакуювали багатодітну родину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО