Російські війська обстріляли обʼєкти інфраструктури на Львівщині та Франківщині: деталі

Російські війська влучили вночі 1 червня по об’єктах критичної інфраструктури у Львівській області та по енергетичному об’єкту на Прикарпатті. Внаслідок обстрілу є руйнування та постраждалі.

Про це повідомляє голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та очільник Львівської області Максим Козицький.

В Івано-Франківській області 1 червня внаслідок ракетної атаки виникла пожежа на об’єкті енергетичної інфраструктури.

«Цієї ночі ворог знову завдав масованого ракетного удару по містах України. Було неспокійно і на Прикарпатті. Ціллю ворога був об’єкт енергетичної інфраструктури. Унаслідок атаки виникла пожежа», – зазначила Онищук.

До ліквідації пожежі були залучені 101 вогнеборця та 33 одиниці техніки. Постраждалих унаслідок обстрілу немає.

Тоді як 6 крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури у Львівській області, там зафіксували руйнування. Козицький додав, що внаслідок атаки четверо людей було травмовано.

«Внаслідок нічної атаки ворога на одному з обʼєктів критичної інфраструктури у Львівській області, на жаль, постраждали четверо людей. Їх госпіталізували. Стан – середньої важкості», – йдеться у дописі.

Він також повідомив, що підрозділи Повітряного командування «Захід» знищили над Львівською областю 16 крилатих ракет Х-101/Х-555 та «Калібр» і 4 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136».

Нагадаємо, сьогодні вночі у низці регіонів лунали вибухи. У Міненерго повідомили, що ворог атакував енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Повітряні сили України знищили 35 із 53 запущених російських ракет. Серед них крилаті та балістичні. Також ППО приземлила 46 із 47 запущених дронів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО