ВАКС засудив ексдепутата Полтавської облради від «Слуги народу»

Вищий антикорупційний суд засудив до 5 років позбавлення волі колишнього депутата Полтавської обласної ради, якого викрили на заволодінні 100 тисяч гривень, призначених для виплати грошової допомоги на лікування.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

У суді не назвали прізвище обвинуваченого, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про ексдепутата Олександра Смірнова від партії «Слуги народу».

«4 червня ВАКС засудив колишнього депутата Полтавської обласної ради, якого викрили на заволодінні 100 тисяч грн, призначених для виплати грошової допомоги на лікування, за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України. Водночас ВАКС виправдав родичку ексдепутата Полтавської облради у зв'язку із недоведеністю вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України», – інформує ВАКС.

Обвинуваченому Смирнову призначили покарання у вигляді 5 років ув'язнення із забороною обіймати посади, пов'язані із здійсненням функцій представника влади чи місцевого самоврядування, а також з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Раніше Вищий антикорупційний суд затвердив угоду у цій справі з працівницею апарату Полтавської облради.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату Полтавської облради Олександру Смірнову у заволодінні коштами. Також разом із ним підозрюваними є його двоюрідна сестра та консультант відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради.

За версією слідства, Смірнов заволодів коштами Полтавської облради, які були виділені для допомоги малозахищеним громадянам, які проживають на території Полтавської області (близько 200 000 гривень на одного депутата). 100 тисяч грн з цієї суми Смірнов у змові з консультантом відділу з питань забезпечення діяльності керівництва виконавчого апарату Полтавської облради відправив своїй двоюрідній сестрі. Гроші на рахунку заарештували.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО