Заступник Кличка підтвердив, що ДБР провело у нього обшуки

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов підтвердив, що Державне бюро розслідувань провело обшуки в його кабінеті. У політика вилучили телефони, компʼютер та особисті кошти.

Про це йдеться у заяві на сайті КМДА.

«Сьогодні слідчі ДБР прийшли в мій кабінет з обшуком. Вилучили компʼютер, мій телефон та особисті кошти. За моєї ініціативи номери кожної купюри зафіксували задля уникнення маніпуляцій. Незважаючи на відсутність ухвали суду про обшук, ми повністю співпрацювали з органами досудового розслідування і готові робити це надалі», - йдеться у повідомленні.

Згідно зі словами заступника Кличка, якщо хтось із представників міста брав участь у будь-якій протизаконній діяльності, то «покривати їх ніхто не буде».

«Це не у моїх правилах. Звісно, прозорість не завжди задовольняє гравців ринку. Ми пам’ятаємо і замовні протести маршрутної мафії, погрози та шантаж працівників мерії міста, а також численні кримінальні провадження, обшуки та оперативно-розшукові дії, які проводилися представниками різних правоохоронних органів під час загострення правовідносин з приватними перевізниками у минулому. Тому ми абсолютно відкриті допомогти слідству і у цьому випадку», - додав він.

Як раніше повідомлялося, правоохоронці сьогодні вдень, 4 червня, проводять обшуки у будівлі Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, раніше обшуки проходили у департаменті КМДА.

У квітні поліція прийшла з обшуками до «Київтеплоенерго».

У травні цього року НАБУ провело обшуки у справі фірм брата заступника голови ОПУ Шурми. А буквально вчора НАБУ обшукувало члена правління «Нафтогазу» та директора «Укргазвидобування».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО