САП наприкінці червня скерує до суду справу екснардепа Долженкова

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 27 червня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Олександра Долженкова про незаконне отримання компенсації за оренду житла в Києві.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 7 червня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити у кримінальному провадженні стороні захисту, а саме: підозрюваному (Долженкову – ред.), захиснику підозрюваного, а також іншим захисникам підозрюваного у разі набуття ними повноважень захисників у кримінальному провадженні, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у даному кримінальному провадженні до 27 червня 2024 року включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову. За версією слідства, він з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат. Нещодавно слідство у справі завершили.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО