Хакери ГУР здійснили нову кібератаку на ресурси російських органів влади – ЗМІ

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України атакували веб-ресурси органів влади в одній з областей росії.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на джерела у розвідці.

За даними журналістів, під ударом опинились сайти Ульянівської обласної адміністрації. В результаті кібератаки було виведено з ладу два гіпервізори, знищено 10 віртуальних машин та один комп'ютер.

Крім того, розвідникам спільно з кіберугрупуванням BO Team вдалося вивести з ладу два комутатори і сумарно стерти 20 терабайт даних.

«Співрозмовник зазначив, що кібератаці передувала фішингова кампанія, спрямована також проти інших місцевих адміністрацій, судових інстанцій та місцевого населення», – йдеться у публікації.

Відомо також, що в результаті атаки підрозділи BO Team отримали у своє розпорядження звіти щодо «обходу кандидатів на військову службу за контрактом», в яких місцеві чиновники називають мешканців Ульянівської області «відпрацьовуваними особами».

Нагадаємо, 12 червня, у «день росії», ГУР здійснило кібератаку на державні сайти та сервери кількох аеропортів країни-агресора.

А 5 червня фахівцям розвідки вдалося заблокувати доступ до електронних сервісів сайту держпослуг рф, а також атакувати сайт і послуги федеральної податкової служби ворога.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО