ВАКС продовжив нічний домашній арешт експосадовцю Міноборони

Вищий антикорупційний суд продовжив до 5 липня строк тримання під нічним домашнім арештом колишнього директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Богдана Хмельницького у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.

Таке рішення 13 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд пом'якшив домашній арешт Хмельницького. Йому залишили без змін такий перелік обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони просив продовжити домашній арешт та обов'язки.

«Клопотання - задовольнити. Продовжити строк тримання під домашнім арештом (Хмельницького – ред.) до 5 липня 2024 року включно, але у межах строку досудового розслідування, заборонивши йому залишати житло без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду у період часу з 22:00 до 06:00, за винятком необхідності отримання медичної допомоги, прямування до зони укриття від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про нові підозри ексзаступнику міністра оборони та експосадовцю оборонного відомства у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів.

У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров'я наших воїнів на передовій. У наслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО