ВАКС продовжив обов'язки експосадовцю філії «Укрзалізниці»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 14 серпня строк дії обов'язків, покладених на колишнього заступника директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексія Онисимюка. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 14 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд залишив Онисимюка під вартою, але зменшив йому заставу до 1,09 млн грн. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти під наступні обов'язки: прибувати до ВАКС за кожним викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами філії ЦЗВ УЗ та УЗ, а також з іншими обвинуваченими; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія ЦЗВ та УЗ, а а також здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив знову продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого (Онисимюка – ред.), задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії покладених на (Онисимюка – ред.) ухвалами Вищого антикорупційного суду від 19.02.2024 та від 22.03.2024 у цій справі обов'язків. Строк дії обов'язків, покладених на обвинуваченого, визначити до 14 серпня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про хабар колишньому посадовцю філії УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» Олексій Онисимюк отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО