НАБУ завершило розслідувати справу депутата Одеської облради

НАБУ і САП завершили розслідування справи за підозрою депутата депутата Одеської обласної ради, колишнього голови однієї з територіальних громад Одеської області та директора підконтрольної цьому депутату фірми у завданні 10,4 млн грн збитків.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутата Миколу Дерев'янка, колишнього голову Цебриківської селищної ради Одеської області Володимира Барнасевича та директора ТОВ «Укрмежбуд» Володимира Герасимчука.

«20 червня 2024 року САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно депутата Одеської обласної ради, колишнього голови однієї з територіальних громад Одеської області та директора підконтрольного депутату обласної ради товариства, причетних до завдання 10,4 млн грн збитків при закупівлі вуличних світильників для потреб громади. Наразі стороні захисту відкрито матеріали справи для ознайомлення», – інформує САП.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2018 році депутат Одеської обласної ради організував укладання Цебриківським селищним головою договорів на облаштування вуличного освітлення з підконтрольним йому товариством в обхід тендерних процедур.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн, що дозволило замовнику укласти договори без застосування електронної системи закупівель. Це дозволило підряднику завищити вартість продукції у понад 6 разів.

Надалі депутат облради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, в які внесли неправдиві дані щодо понесених витрат. Це і стало підставою для перерахування підряднику завищеного платежу. Як наслідок, на рахунок його підприємства було безпідставно перераховано 6 млн грн.

Згодом було викрито ще один епізод – на суму 10,4 млн грн. Загалом, внаслідок таких дій у 2018-2020 роках державі завдано збитків на 16,4 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО