«Ідеальна тактика»: у ВМС висловилися про удар по складу дронів у російському Єйську

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук прокоментував удар по військовій частині у російському Єйську Краснодарського краю.

Його заява пролунала в ефірі телемарафону.

За словами Плетенчука, удар по об'єктах у Єйську, зокрема по складу безпілотників, є «ідеальною тактикою» ведення війни.

«Це той випадок, коли замість того, щоб відбивати стріли, що летять, ви вбиваєте безпосередньо лучника. Це завжди ефективніше, звичайно. Справді, це така ідеальна тактика застосування – знищити доти, як ворог застосує», – заявив він.

Він уточнив, що ЗСУ вдалося знищити в Єйську досить якісне озброєння рсії. Крім того, під час удару вдалося вразити навчальний центр, де готували майбутніх операторів дронів.

«Через це вони матимуть деякі складнощі з особовим складом. Так, звичайно, вони компенсують і втрати цих дронів і людей вони також компенсують, це розхідний матеріал для росіян. Але цей кейс є дуже показовим», – резюмував представник ВМС.

Нагадаємо, удар по військовій частині в Єйську був здійснений в ніч на 21 червня. РосЗМІ повідомляли, що внаслідок атаки будівлю казарми пошкоджено, а поранення отримали дев'ять російських військовослужбовців.

Напередодні стало відомо, що українські розвідники вдарили по складу боєприпасів ворога у Воронезькій області росії. Також повідомлялося, що ЗСУ завдали удару по базі російських окупантів та аеродрому в Луганську.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО