ГУР про використання «народного супутника»: зроблено більше 4 тисяч знімків об'єктів рф

За період використання «народного супутника» та доступу до сузір'я супутників ICEYE фахівці Головного управління розвідки зробили 4173 знімки ворожих об'єктів.

Про це повідомляє пресслужба розвідки.

Серед зроблених супутникових знімків:

  • 370 ― аеродроми;
  • 238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки;
  • 153 ― нафтобази та склади пального;
  • 147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів;
  • 17 ― військово-морські бази.

Крім того, в об'єктиві ICEYE знаходяться пункти постійної дислокації російських сил, полігони, військові містечка, мобілізаційні центри розгортання. У ГУР зазначили, що це дозволяє відслідковувати динаміку рухів росії з особовим складом, розкривати її військові наміри з метою їхнього зриву.

«Народний супутник» дозволяє стежити за об'єктами військово-промислового комплексу росіян та мережею їхньої логістики, у тому числі за Кримським мостом.

«Сила «народного супутника» спроможна точно ідентифікувати вид та тип виявлених бойових літаків, кораблів, засобів ППО ворога, а також фіксувати рівень пошкоджень на уражених об’єктах агресора. Близько 38% з усього масиву даних, отриманих завдяки ICEYE, було використано для безпосередньої підготовки вогневого ураження ворога ― це мільярди доларів збитків для росії, і ціна її агресії буде зростати», – зазначили у ГУР.

Нагадаємо, у серпні 2022 року фонд Сергія Притули купив супутник компанії ICEYE за кошти, які українці збирали на «Байрактари». Безпілотники ж зрештою дісталися безкоштовно. Навіщо ЗСУ цей супутник і які його особливості можна прочитати тут.

Минулого року супутник ICEYE допоміг українським військовим під час завдання ударів по кораблю та підводному човну в Севастопольській бухті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО