У Міноборони Чехії відповіли, скільки снарядів поставлять Україні у межах своєї ініціативи

Уряд Чехії у межах ініціативи щодо постачання артилерійських боєприпасів Україні забезпечив підписання контрактів на закупівлю приблизно півмільйона одиниць снарядів.

Такими даними поділилася пресслужба Міноборони країни.

Там розповіли, що станом на кінець червня свою участь у програмі підтвердили 18 держав. Планується, що всі законтрактовані боєприпаси передадуть Збройним силам України до кінця цього року.

«Перші постачання боєприпасів у рамках чеської боєприпасної ініціативи благополучно перебувають в Україні. Це десятки тисяч одиниць 155-мм боєприпасів, які були профінансовані Німеччиною та передані українським партнерам у другій половині червня. Це перша частина загальної суми в 180 000 одиниць боєприпасів, що фінансується за рахунок внеску Німеччини», – заявила міністерка оборони Яна Чернохова.

Вона додала, що кілька днів тому Чехія виділила на ініціативу ще 34 млн євро. Кошти спрямують на закупівлю снарядів у вітчизняного постачальника та їх подальшу передачу Україні.

Нагадаємо, станом на кінець травня країни Євросоюзу та НАТО виділили для ініціативи 1,6 млрд євро.

Раніше керівництво чеського МЗС повідомило, що з червня у рамках ініціативи ЗСУ отримуватимуть від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру щомісяця.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО