На будь-який захист знайдемо рішення: у ГУР прокоментували спроби рф вберегти свій флот

Українські морські безпілотники «Magura» змусили флот рф відступити на віддалені бази. Наразі Україна вдосконалюється, щоб подолати будь-яку оборону росіян.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін в етері телемарафону.

Magura – це перший дрон, який уразив бойовий флот російських військ. Єрін заявив, що завдяки саме цим морським безпілотникам вдалося загнати флот росії на дальні бази, і тепер Україна може проводити певні заходи в Чорному морі.

За його словами, дрони Magura забезпечили безпеку судноплавства в певних акваторіях, які допомагають Україні розвиватися не лише у військовій, а й в економічній сфері.

«Тому ефективність цих дронів вже доведена. Ці дрони обов'язково будуть удосконалюватися, окремі з таких розробок вже бачили. Можу сказати, що рух вперед іде, і на будь-який захист, який хоче вигадати ворог, ми знайдемо шляхи вирішення», – наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, наразі країна-агресор вважає Азовське море безпечнішим для своїх суден, ніж Чорне через закриту Керченську протоку і наявність цивільних кораблів.

Також повідомляли, що в Україні стартував новий збір для посилення розвідників ударними безпілотниками. Мета збору – 400 тисяч доларів. На цю суму хочуть закупити 100 дронів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО