Апеляційна палата залишила без змін заставу фігуранту справи структури МВС

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заставу розміром 65 млн грн, застосовану до одного з підозрюваних у справі про заволодіння понад 16 млн грн державної установи «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ».

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«5 липня 2024 року колегія суддів АП ВАКС підтримала позицію прокурора САП та залишила без змін запобіжний захід, застосований до особи, яка разом з колишнім керівником ДУ «Центр обслуговування підрозділів Міністерства внутрішніх справ України» МВС України та директором приватної компанії підозрюється у заволодінні понад 16 млн грн. Нагадаємо, за рішенням слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 65 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов'язків», – інформує орган.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру трьом особам у заволодінні коштами ДУ «Центр обслуговування підрозділів МВС». За версією слідства, у 2020 році керівник структури МВС Олександр Могила вступив у змову із власниками приватної фірми з метою заволодіння державними коштами під виглядом виконання договорів на поставку комп'ютерного обладнання.

Для реалізації схеми приватна компанія придбала обладнання у офіційного дилера в Україні та перепродала його державній установі вже втричі дорожче. Для прикриття своєї діяльності створювалася видимість наявності конкурсних процедур шляхом залучення до нібито переговорної процедури пов'язаних юридичних осіб.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому посадовцю НЕК «Укренерго». Раніше САП повідомила про підозру меру Мукачева.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО