Зеленський відреагував на удар росії по лікарні «Охматдит»

Росія знала, куди летять її ракети під час атаки на Київ. Тому удар по лікарні «Охматдит» можна вважати усвідомленим. На місці ще продовжують розбирати завали, і точну кількість жертв та поранених поки що назвати не можна.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у Telegram.

«Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом», – написав він.

Зеленський зазначив, що дитяча лікарня «Охматдит» у Києві – одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня, яка врятувала та повернула здоров'я тисячам дітей.

«Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди», – додав президент.

За його словами, дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, «що таке росія, що вона робить».

Нагадаємо, росія сьогодні масово обстріляла Київ. У столиці відпрацювала ППО, уламки ракет впали у шести районах міста. Кількість поранених досягла 11, а загиблих вже 7.

Рятувальники, лікарі та кияни розбирають завали дитячої лікарні «Охматдит» у Шевченківському районі. Попередньо, пошкоджено токсикологічне відділення медустанови.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО