Окупанти формують список шахт під «приватизацію» на Донеччині

Росіяни почали формувати списки шахт на тимчасово окупованих територіях, які підлягають «приватизації».

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«Окупаційна адміністрація ТОТ Донеччини почала формувати списки ще не зачинених шахт, які незабаром виставлять на продаж. Зауважимо, що в окупантів це означає передачу майна дотичним структурам, які потім вирізають обладнання на метал», – йдеться у повідомленні.

В самій РОА не приховують, що регіон має «переорієнтувати економіку», тобто анонсували подальше закриття шахт. Самі шахти зазвичай відходять у власність до клану кадировців, які неофіційно й управляють регіоном.

Центр національного спротиву зазначає, що всі права власності видані російськими маріонетками не мають юридичної сили. Водночас закликають продовжувати повідомляти про колаборантів, аби ніхто з них не уникнув відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно росіяни заборонили в'їзд до 15-кілометрової зони поблизу Дніпра на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Наказ так званої окупаційної влади набуде чинності з 1 серпня.

Також раніше ворог вивіз із тимчасово окупованої Донеччини понад 80 тисяч тонн українського зерна. Це уже 15-ий такий рейс від початку року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО