У Харкові перейменували три станції метро

Станції харківського метро «Проспект Гагаріна», «Героїв Праці» та «Завод імені Малишева» перейменовані на «Леваду», «Салтівську» та «Заводську».

Відповідне розпорядження в рамках реалізації закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії» підписав голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Станції «Левада» та «Заводська» розташовані на Холодногірсько-Заводській лінії метро, ​​«Салтівська» – на Салтівській лінії.

Відповідно до того ж розпорядження, нові назви отримали ще 48 міських топонімів.

Зокрема, вул. Лермонтовська стала вул. Майка Йогансена, Чайковська - Михайля Семенка, вул. Шолохова – вул. Сергія Параджанова, вул. Красноградська – вул. Миколи Зерова, вул. Нікітіна – вул. Ігоря Малицького, вул. Толбухіна - вул.Володимира Пасічника. Бульвар Грицевця тепер називається у частині Дмитра Антоновича, а вул. Грицевця стала вул. 92-ї бригади. Вул. Рибалка стала вул. Бригади Хартія, вул.Дружби Народів - вул.Соборності України, просп. Гагаріна - Аерокосмічним.

Нагадаємо, раніше у Харкові перейменували вулицю на честь захисника Маріуполя. Також у Харкові перейменували парк Горького на Центральний парк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО