В Африці ліквідували найпопулярнішого пропагандиста ПВК «Вагнера»

Кілька десятків російських найманців із ПВК «Вагнера» було вбито або взято в полон на півночі африканської держави Малі. При цьому, у ході боїв також ліквідовано пропагандиста найманців, автора російського каналу Grey Zone.

Про це йдеться у повідомленнях The Insider та російської Медіазони на сторінках у Telegram.

Зазначається, що на півночі Малі, поблизу кордону з Алжиром, туареги, що борються за незалежність Азавада, заявили про успішну атаку на Збройні сили Малі і бойовиків ПВК «Вагнера», які їх супроводжували. Згідно з наявною інформацією, за два дні боїв було вбито та поранено десятки солдатів і найманців. Відомо також, що кілька росіян потрапили до полону.

Як повідомляється, серед загиблих виявився автор найбільшого серед наближених до найманців каналу Grey Zone. Мова йде про 29-річного уродженця Липецька Микиту Федянина.

Відомо, що на його канал у Telegram підписано понад півмільйона людей. В соцмережах публікують фотографії, ймовірно, його мертвого тіла.

Раніше ми повідомляли, що у Республіці Малі на північному заході Африки повстанці північних туарегів Малі заявили, що вбили та поранили десятки солдатів і найманців Вагнера за два дні боїв біля кордону з Алжиром.

Нагадаємо, Франція звинуватила найманців ПВК Вагнера в інсценуванні звірств у Малі.

Також західні країни засудили участь російських найманців у збройному конфлікті в Малі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО