Під час нічної атаки дронами росіяни використовували «економверсію Шахеда» – ЗСУ

Російські окупанти сьогодні, 31 липня, вночі атакували Україну не лише за допомогою «Шахедів». Було зафіксовано атаку безпілотниками нового типу «Гербера».

Про це повідомляють радник керівника Офісу Президента Владислав Власюк та ексспікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат на сторынках у Фейсбуці.

Російські окупанти сьогодні «обмежено» використовували дрон нового типу «Гербера» проти України.

«Особливість сьогоднішньої шахедної ночі це обережне обмежене використання дрону нового типу «Гербера». На молекули ще не розібрали, але виглядає як економверсія Шахеда. Фанера замість композиту, мінімум компонентів, все той же дешевий made in China», - заявив Власюк.

Згідно зі словами Ігната, серед уламків дронів, якими росіяни атакували Україну цієї ночі, можуть бути знайдені не лише «Шахеди», а й безпілотники інших типів.

«Звичайно, під час нічних атак ворог часто використовує різні типи БпЛА: перш за все це 136/131 «Шахеди», а також БпЛА невстановленого типу, імітаційні (неправдиві цілі). Так, супротивник постійно вдосконалюється, і може з'являтися щось нове», - написав він.

Нагадаємо, росія вночі 31 липня здійснила одну з наймасованіших атак ударними безпілотниками. З районів Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ було запущено 89 дронів.

Також сьогоднішня атака дронів на Київ стала наймасованішою за рік. У повітряному просторі столиці було збито понад 40 «шахедів».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО