САП скерувала до суду справу колишнього голови Полтавської ОДА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка та його радника Олександра Литвинова.

Про це повідомляє прес-служба САП, не вказуючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Головка та Литвинова.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Полтавської облдержадміністрації та його радника за обвинуваченням в одержанні 176 тис. євро та автомобіля люкс класу в якості неправомірної вигоди. Дії колишнього голови облдержадміністрації кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Його раднику інкриміновано аналогічний злочин, але з додатковою кваліфікацією - ч. 5 ст. 27 КК України (пособництво)», – інформує прокуратура.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС визначила 9,92 млн грн застави Головку з покладанням на нього обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА Валерію Головку та його раднику Олександру Литвинову у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Установлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі.

Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету ОДА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО