Генштаб підтвердив удар ЗСУ по російському аеродрому «Липецьк»: подробиці

Українські військові вночі завдали потужного удару по російському військовому аеродрому «Липецьк». Дрони уразили та знищили склади з авіабомбами окупантів на аеродромі. Також ЗСУ розгромили ЗРК росіян на Донеччині.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ вранці 9 серпня.

Так, сьогодні вночі Сили оборони завдали удару по аеродрому «Липецьк» (Липецька область, рф). У ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низка інших об'єктів в районі аеродрому.

«Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Ліпецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, ЗСУ завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота була по трьох радарах противника: двом комплексам С-350 та одному С-300.

«Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів», – додали в Генштабі.

З посиланням на джерела РБК-Україна пише про те, що атака на аеродром «Липецьк» була спецоперацією СБУ у співпраці з ЗСУ та ССО.

Повідомляється, що на аеродромі знаходилося кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалося понад 700 керованих авіабомб.

«Після удару українських дронів стався потужний вибух, який спричинив ланцюгову детонацію та масштабну пожежу на значній частині аеродрому. Більшість літаків, розміщених на військовому аеродромі «Липецьк – 2», злетіти не встигли», – злетіти не встигли.

Нагадаємо, раніше в рф заявили про масовану атаку дронів на Липецьк, повідомлялося про пожежу на аеродромі. Тим часом Міноборони рф заявило про збиття 75 безпілотників.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО