Графіки відключень світла в Україні можуть повернутися у жовтні – ДТЕК

Відключення електроенергії не застосовуватимуться приблизно до середини жовтня 2024 року, за умови відсутності нових атак на енергетику та аномальної спеки.

Про це йдеться у повідомленні Групи ДТЕК на сторінці у Telegram.

Енергетики наголосили, що ситуація в енергосистемі дещо покращилася завдяки частковому відновленню генеруючих потужностей та зниженню температури повітря. Однак із настанням холодів навантаження на енергосистему збільшиться, адже споживачі почнуть користуватися електроопаленням.

У компанії нагадали, що ситуація все ще залишається складною, адже енергосистема втратила понад 9 ГВт через російські атаки на енергетику, які поновилися з кінця березня.

«Швидко відновити все неможливо, тому графіки можуть бути до кінця наступного опалювального сезону. Енергетики роблять усе можливе, щоб люди були постійно зі світло, але варто готуватися до різних сценаріїв», - наголосили у ДТЕК.

Нагадаємо, українцям понад тиждень не відключали світло, оскільки в системі не спостерігалося дефіциту. Однак 8 серпня енергетики застосовували графіки відключень для бізнесу та промисловості.

Напередодні Міненерго дало прогноз щодо відключень світла після повернення спеки.

До слова, раніше повідомляли, що Міністерство енергетики має намір притягнути до відповідальності обленерго, які ігнорували застосування графіків погодинних відключень світла.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО