Лідер ХАМАСу заявив, що хоче угоди про припинення вогню – CNN

Новий лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар хоче угоди про припинення вогню. Таке повідомлення єгипетські та катарські посередники передали ізраїльським офіційним особам.

Про це пише CNN.

Лідер ХАМАС Ях'я Сінвар передав повідомлення до Iзраїлю напередодні критично важливого саміту, який відбудеться наприкінці тижня.

Чи бажає прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу укласти угоду про припинення вогню поки невідомо.

За словами двох ізраїльських джерел, союзники Нетаньягу заявили, що ізраїльський прем’єр-міністр готовий укласти угоду. Проте зазначають, що ізраїльський орган безпеки залишається набагато більш скептичним щодо домовленості, враховуючи шалену опозицію з боку ультраправих міністрів у його коаліції.

Ізраїльське джерело повідомило, що офіційні особи США дали зрозуміти своїм ізраїльським колегам, що вони вважають, що настав час досягти угоди про припинення вогню, щоб уникнути ширшої регіональної війни.

Форум сімей заручників і зниклих безвісти також закликав Ізраїль і ХАМАС завершити угоду щодо заручників і припинення вогню.

«Угода — це єдиний спосіб повернути всіх заручників додому. Час йде. Угода повинна бути підписана зараз!», - йдеться в заяві.

Водночас, партнери Нетаньягу по коаліції дали зрозуміти, що вони не хочуть, щоб Ізраїль укладав угоду з ХАМАСом, додає CNN.

Нагадаємо, нещодавно лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів 15 серпня, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників.

А у суботу, 10 серпня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила про ліквідацію високопосадовця угруповання ХАМАС внаслідок авіаудару. Загиблим виявився Валід Алсусі, який був членом військового крила терористів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО