Антикорупційний суд заарештував ексзаступника міністра енергетики

Вищий антикорупційний суд узяв під варту звільненого заступника міністра енергетики Олександра Хейла. НАБУ і САП підозрюють його та ще трьох осіб в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 12 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Наталія Мовчан, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного Олександра Хейла запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, тобто до 8 жовтня 2024 року включно», – оголосила вона.

Також Хейлу визначили альтернативу 25 млн грн застави. НАБУ і САП просили альтернативою 30 млн грн застави. У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними Сергієм Пилипчуком, ексдиректором ДП «Селидіввугілля» Сергієм Кобиляцьким та керуючим директором ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» Євгеній Лутом, а також свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше ВАКС заарештував довірену особу Хейла Сергія Пилипчука з альтернативою 65 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до ДП «Волиньвугілля». При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО