ВАКС вкотре продовжив обов'язки в.о. міністра агрополітики

Вищий антикорупційний суд продовжив до 9 вересня строк дії обов'язків, покладених на тимчасового виконувача обов'язків міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького. Його підозрюють у зловживаннях на 62,5 млн грн.

Таке рішення 9 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував до Висоцького запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП попросив продовжити на два місяці дію обов'язків, покладених на Висоцького.

«Задовольнити клопотання частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Тараса Висоцького – ред.), до 9 вересня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО