ЗСУ, ймовірно, використовували танки Challenger 2 для прориву на Курщині – ЗМІ

Під час наступу на території Курської області рф українські військові, ймовірно, використовували британські танки Challenger 2.

Про це пише Sky News із посиланням на власні джерела.

У виданні зазначили, що це може стати першим випадком, коли британські танки були використані Україною у бою на території росії.

ЗМІ нагадали, що Велика Британія дозволила Києву вільно використовувати британську зброю на території рф, відповідно до урядової політики. Джерело телеканалу повідомило, що це стосується і танків Challenger 2, і вказало, що вони були використані під час української операції, яка розпочалася 6 серпня.

Подробиці про те, коли українські війська розгорнули танки Challenger 2 у Курській області рф, не відомі. Також невідомо, скільки машин брали участь у прориві.

При цьому журналісти зазначили, що британськими бойовими танками озброєно 82-гу десантно-штурмову бригаду ЗСУ, яка бере участь в операції на Курщині.

Нагадаємо, Британія погодилася передати Україні 14 своїх танків Challenger 2 у січні 2023 року. Але пізніше їхня кількість подвоїлася. Після цього Німеччина та США також надали свої танки.

Днями NYT написав про те, що операція в Курській області готувалася у суворій таємності, офіцери дізналися про неї за три дні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО