Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону УПЦ МП в Україні

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з російською православною церквою.

Про це йдеться у їхній заяві.

«Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку», – йдеться у повідомленні.

Всеукраїнська Рада церков засудила діяльність УПЦ МП, заявивши, що вона стала співучасницею кривавих злочинів російських загарбників проти людяності. При цьому у заяві наголошують, що головна загроза для релігійної свободи в Україні – це російська агресія, внаслідок якої окупанти вбили десятки священнослужителів та зруйнували сотні храмів.

«Московський патріархат виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі», – додають у Раді.

Нагадаємо, у липні повідомляли, що понад 83% опитаних українців вважають, що держава тією чи іншою мірою має втрутитися у діяльність Української православної церкви (УПЦ МП).

Законопроєкт про заборону УПЦ МП та інших релігійних організацій, пов'язаних із росією, Рада ухвалила у першому читанні у жовтні минулого року. Тоді документ підтримали 267 депутатів.

У березні цього року комітет рекомендував Раді підтримати у другому читанні законопроєкт про заборону УПЦ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО