У російських пабліках зʼясовують, чи знищено третій міст через Сейм на Курщині

У російських пабліках намагаються з’ясувати, чи було знищено третій і останній міст через річку Сейм у Глушківському районі Курщини.

Про це стало відомо з російських Telegram-каналів.

Російські воєнкори пишуть, що Сили оборони України могли знищити третій і останній міст через річку Сейм у населеному пункті Кариж Курської області. Перші повідомлення про можливий підрив почали публікувати зранку 19 серпня.

Інші ж пабліки намагаються переконати, що опубліковані фото не підтверджують знищення мосту, адже він має інакший вигляд.

Втім якщо підрив підтвердиться, то російські війська залишаються відрізаними від шляхів постачання в Глушковському районі.

Зокрема, Telegram-канал «Дозвольте доповісти» пише, що забезпечувати окупантів у такому випадку буде можливо лише за допомогою човнів та понтонних мостів, що вкрай складно зробити за умов вогневого контролю з боку ЗСУ.

«Чисельність угруповання оцінювалась від 700 до 2500 російських військовослужбовців», – додають у дописі.

Нагадаємо, українські військові 16 серпня під час операції на території рф завдали ударів по мосту в Глушківському районі Курської області. За даними ЗМІ, після ударів ЗСУ впав один з прольотів мосту.

18 серпня, у росії повідомили, що у Курській області ЗСУ пошкодили другий міст через річку Сейм. Командувач Повітряних Сил ЗСУ підтвердив ураження мосту та опублікував відео бойової роботи українських бійців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО