Трамп може програти вибори через сварку з губернатором ключового штату – Politico

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп може програти вибори через сутичку з губернатором одного з ключових штатів, Джорджії, Браяном Кемпом.

Про це пише Politico.

Як відомо, сутичка між Трампом та Кемпом відбулася ще на початку року. Причиною невдоволення республіканця стало те, що губернатор пропустив його захід щодо збору коштів на виборчу кампанію, а також мітинг у Джорджії.

Як повідомляє Politico, через кілька днів після заходів дружина губернатора Кемпа, Марті, сказала репортеру місцевого телебачення, що вона бачить свого чоловіка на посту президента і закликала не голосувати за Трампа. Республіканець назвав ці слова першої леді Джорджії «жахливими».

Нині ж союзники Трампа, стурбовані тим, що ворожнеча з відомим губернатором Джорджії може зашкодити перспективам Трампа в штаті, тож його закликали його не давати жодних коментарів щодо ситуації. Республіканці в Джорджії в той же час намагалися ще більше послабити напруженість між Трампом і Кемпом перед листопадовими виборами, організувавши квітневий обід зі збору коштів у Бакхеді, який Трамп відвідав.

Публічно Трамп заявляв, що Кемп «поганий хлопець, нелояльний і дуже посередній губернатор».

Таке висловлювання збентежило союзників Трампа республіканців і стало потенційним переломним моментом у його президентській кампанії в ключовому штаті. Кемп не лише контролює виборчу операцію в Джорджії, але й має досвід зібрання коаліції традиціоналістських республіканців і незалежних кандидатів, на яку Трамп розраховуватиме в листопаді.

Після мітингу навіть радники Трампа, здавалося, знали, що колишній президент зайшов занадто далеко.

«Представники кампанії Трампа дзвонили до законодавців та просили їх опублікувати позитивні речі про мітинг у соціальних мережах, і їм відмовили, — розповів оперативник Республіканської партії Джорджії.

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп заявив, що «має право» ображати свою опонентку від демократів Камалу Гарріс. Республіканець заявив, що не має великої поваги як до самої Гарріс, так і «до її інтелекту».

Також раніше повідомлялось, що згідно з опитуванням Гарріс випереджає свого опонента від республіканців Дональда Трампа у п'яти із семи ключових штатів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО