До НАБУ передали справу про хабарництво начальника філії Держводагентства

Керівник САП Олександр Клименко передав до НАБУ справу за підозрою начальника Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю Романа Пукала та голови Старокозацької сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області Вадима Бойка у хабарництві.

Про це йдеться в рішеннях Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 14 червня суд узяв під варту Пукала з альтернативою 12 млн грн. Пізніше справу передали до НАБУ. Тому детектив просив продовжити арешт Пукала з аналогічною заставою.

«Клопотання старшого детектива задовольнити частково. Продовжити (Пукалу – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч. 4 ст. 368 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у державній установі «Одеський слідчий ізолятор» до 13 вересня 2024 року включно, в межах строку досудового розслідування. Одночасно визначити підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 4 239 200 грн», – ідеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив арешт голови Старокозацької сільради Бойка до 13 вересня з альтернативою 3,02 млн грн застави. Крім того суддя залишив під вартою до 13 вересня начальника Білгород-Дністровського міжрайонного управління водного господарства Бориса Бурлака з альтернативою 4 087 800 грн застави.

За версією слідства, Пукало, будучи начальником Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор'я та Нижнього Дунаю (БУВР Причорномор'я та Нижнього Дунаю), спільно із головою Старокозацької сільради Бойком та Бурлакою висловили прохання надати неправомірну вигоду та одержали її в особливо великому розмірі у сумі 40 000 доларів від підприємця. Кошти вони одержали за ухвалення рішення про передачу в оренду нерухомого майна території майнового комплексу на території Старокозацької сільської ради.

Також Пукало підозрюється у тому, що він одержав від підприємця неправомірну вигоду у розмірі 10 000 грн за надання згоди на передачу останньому в користування об'єкту нерухомості, а саме: майнового комплексу, що складається із земельної ділянки площею 1,122 га в Одесі.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу керівника Маріупольського порту. Також до бюро передали справу філії Держрезерву у Тернопільській області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО