Завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі – керівник ЦПД

У рф б'ють на сполох, що єдиний «надійний російський месенджер» Telegram може опинитися під контролем Заходу.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

За його словами, не виключено, що Дуров шукав зустрічі із російським диктатором володимиром путіним у Баку кілька днів тому, проте йому відмовили. І тепер у росії істерика, що «єдиний надійний російський месенджер, Telegram, може опинитися під контролем Заходу».

«Звісно ж історія з Дуровим для Москви – це провал, в якому винне все оточення путіна, від Вайно до Патрушева», – пише він.

При цьому арешт Дурова Коваленко порівняв зі зломом «Енігми» британцями під час Другої світової війни.

Telegram – це месенджер номер один в Україні. В Індії – 300 мільйонів користувачів. Незабаром він стане номером один у Південній і Латинській Америці. Також це єдиний месенджер, який активно використовує російська армія. Відтак керівник Центру протидії дезінформації РНБО вважає, що арешт засновника месенджера може обвалити всю агентурну мережу рф у Європі.

«Дурова звинувачують у тому, що він не співпрацював із французькою поліцією щодо боротьби з наркоторгівлею. У найближчі місяці росію можуть звинуватити у торгівлі наркотиками в Європі. Важкі часи чекають на Головне управління Генштабу, адже саме їх вважають основними «відповідальними» за цей напрям шпигунської діяльності. Також завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі», – додає Коваленко.

Нагадаємо, засновника Telegram росіянина Павла Дурова затримали французькі спецслужби в паризькому аеропорту Ле Бурже.

Також повідомляли, що генеральний директор Tesla і власник соціальної мережі Х Ілон Маск закликав звільнити затриманого у Франції Павла Дурова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО