Екснардепа Сольвара вдруге засудили до колонії

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду вдруге визнала винуватим колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Руслану Сольвара у зловживаннях і засудила до 3 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, не зазначаючи прізвища політика.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Сольвара.

«26 серпня 2024 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційна скаргу прокурора на вирок ВАКС від 14.06.2021, яким народного депутата України VIII скликання визнано невинуватим у незаконному отриманні компенсації на витрати за винайм номеру у готелі «Київ». Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора САП та постановив новий вирок, яким колишнього нардепа визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – інформує прокуратура.

Політика засудили до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 гривень.

Нагадаємо, ВАКС виправдав Сольвара у справі щодо зловживання владою. Водночас, судді побачили ймовірне шахрайство з боку ексдепутата.

Пізніше АП ВАКС засудила Сольвара до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (крім виборних) строком на 1 рік та зі штрафом у розмірі 8500 грн. Захисник екснардепа подав касаційну скаргу на це рішення.

У грудні 2023 року Верховний суд скасував обвинувальний вирок Сольвару.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО