Герої України отримають безкоштовне житло від держави – указ

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання житла громадянам, яким надали звання «Герой України», або їхнім родинам.

Про це йдеться в указі президента на сайті ОПУ.

Згідно з документом, статут звання «Герой України» доповнено новим розділом, де передбачено, зокрема, що «особам, яким присвоєно звання «Герой України» з врученням ордена «Золота Зірка», може надаватися одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання незалежно від перебування таких осіб на обліку громадян, які потребують покращення житлових умов».

При присвоєнні звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно або у разі смерті особи, якій присвоєно згадане звання, одноразова адресна допомога у вигляді житлового приміщення для постійного проживання може надаватися членам сімей таких осіб незалежно від їх перебування на обліку громадян, потребують поліпшення житлових умов.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, минулого року Зеленський змінив процедуру надання звання Герой України. У грудні 2023 року президент пообіцяв безкоштовне житло всім, хто став Героєм України від початку війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО