Українські спортсмени здобули уже 19 медалей на Паралімпіаді-2024

За третій день Паралімпійських ігор-2024 у Парижі українські спортсмени завоювали 11 медалей. Загалом Україна отримала уже 19 нагород.

Про це повідомляє Champion.

Українські настільні тенісисти Віктор Дідух та Ірина Шинкароьова завоювали бронзу у міксті парного настільного тенісу (клас XD17). Це перша в історії медаль України у міксті на Паралімпійських іграх.

Штовхальники ядра Володимир Пономаренко та Роман Данилюк здобули срібло та бронзу у класі F12 на Паралімпійських іграх-2024. Для України це перший подвійний подіум Парижа-2024 на Паралімпіаді.

Український паралімпієць Єгор Дементьєв здобув срібну медаль Паралімпійських ігор 2024 на велотреку. За золото він змагався з представником Франції Фулоном Доріаном, який встановив світовий та олімпійський рекорди під час кваліфікації до фіналу — 4:13.934. Зазначають, що Дементьєв приніс Україні першу медаль з велотреку.

Також сьогодні був розіграний комплект медалей у чоловічому та жіночому плаванні на 100 метрів на спині серед представників класу S12. Українець Ярослав Денисенко зміг принести Україні ще одну бронзову медаль у плаванні. У цій дисципліні серед жінок Ганна Стеценко виборола срібну нагороду з часом 1:09,43.

У жіночому плаванні на 400 метрів вільним стилем серед представників класу S13 бронзову нагороду здобула Ганна Стеценко з часом 4:36,17.

Антон Коль став бронзовим призером на 50-метрівці на спині у класі S1. Це його друга медаль на Паралімпіаді.

У фінальному запливі на 200 метрів комплексним стилем (клас SM7) серед восьми претендентів за медалі боролися одразу двоє українців — Андрій Трусов та Євгеній Богодайко. Трусову вдалося завоювати срібло, у Богодайка — бронза.

У запливі на 50 метрів вільним стилем у класі S11 26-річна українка Марина Піддубна здобула бронзову медаль. Українка виграла нагороду на третій Паралімпіаді поспіль. Раніше вона ставала бронзовою призеркою у Ріо-2016 та Токіо-2020.

Нагадаємо, 29 серпня, українські спортсмени здобули перші нагороди на Паралімпіаді-2024 у Парижі. За перший день вдалося завоювати 2 срібла та 2 бронзи.

А вчора Україна здобула першу золоту нагороду на Паралімпійських іграх-2024, що цьогоріч проходять у Парижі. Медаль отримав український плавець Олександр Комаров.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО