Міністр оборони Естонії вважає, що за вибухами на військовому заводі у Німеччині стоїть ФСБ

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що росія цілком ймовірно може бути причетна до вибухів на військовому виробництві у Німеччини.

Про це він заявив у дискусії під час конференції GLOBSEC у Празі.

За його словами, гібридні атаки росії на держави-члени НАТО почалися задовго до того, як Альянс почав обговорювати гібридні методи ведення війни. Зокрема, Естонія стикається з такими атаками з 2007 року.

«Спершу це були лише кібератаки, потім фізичні атаки, потім вибухи. У нас є чіткі докази, що це атаки, організовані урядом росії. І рф, очевидно, таким чином випробовує нас – як далеко вона може зайти до задіяння статті 5 НАТО», – розповів Певкур.

Він додав, що не здивується, як до атаки на військове виробництво у Німеччині виявиться причетна росія.

«Німеччина зараз буде детально розслідувати атаки на військове виробництво, яка відбулася учора. І я не здивуюся, якщо зрештою виявиться, що це було влаштовано ФСБ. Бо це саме те, що вони роблять – атакують на нашу оборонну промисловість», – підсумував міністр.

Нагадаємо, на території оборонного заводу Diehl Defense у німецькому Тройсдорфі 30 серпня пролунав потужний вибух. Постраждали двоє людей – їх гелікоптером доставили до найближчих лікарень.

До слова, раніше повідомляли, що росія почала готувати вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на території Європи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО