ВАКС майже вдвічі зменшив заставу заступнику ексголови Держспецзв'язку

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу з 10 млн грн до 5,45 млн грн, визначену колишньому заступнику голови Держспецзв'язку Віктори Жорі. Його підозрюють у причетності до справ екскерівника служби Юрія Щиголя.

Таке рішення 30 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд узяв під варту ексзаступника голови Держспецзв'язку Віктора Жору. Пізніше адвокат Жори подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Суддя Ткаченко це прохання задовольнив частково.

«Клопотання захисника про зміну запобіжного заходу, застосованого до підозрюваного (Віктора Жори – ред.), задовольнити частково. Зменшити розмір застави підозрюваному (Жорі – ред.), встановлений ухвалою слідчого судді ВАКС від 27 листопада 2023 року у розмірі 10 000 584 грн на 4 550 184 грн, остаточно встановивши розмір застави у кількості 1800 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, грошовий еквівалент якої становить 5 450 400 грн», – ідеться в рішенні.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав апеляційну скаргу на це рішення.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя та інших фігурантів про заволодіння коштами. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО