Зеленський розповів, чого очікує від оновленого складу Кабміну

Президент Володимир Зеленський прокоментував призначення Верховною Радою нових міністрів.

Заява на цю тему пролунала під час вечірнього звернення до нації.

Зеленський подякував парламенту за підтримку всіх запропонованих кандидатур, а також поділився очікуваннями від роботи як нових, так і старих міністрів.

За його словами, зараз важливо, щоб урядові установи працювали ще активніше, ніж це було раніше.

«Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування в перемовному процесі із Євросоюзом – це підготовка майбутньої угоди про вступ. Більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами. І, звичайно, більше підтримки для фронту й для всіх наших людей. Це стосується постачання зброї. Нашої енергетики – захисту об’єктів енергетики та відбудови зруйнованого. Чітка ветеранська політика. Чітка протидія російській пропаганді за кордоном. Робота з глобальною українською спільнотою. Забезпечення фінансової стабільності нашої держави», – сказав президент.

Зеленський додав, що чиновники отримали «десятки таких цілком конкретних завдань», і по кожному з них мають бути результати протягом осені.

Нагадаємо, вчора Рада звільнила з посад Олександра Камишіна, Ольгу Стефанишіну, Руслана Стрільця та Дениса Малюську. А сьогодні у відставку відправили міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та віцепрем'єрку Ірину Верещук.

Сьогодні ж парламент проголосував за призначення одразу дев'яти міністрів. В ЄС уже відреагували на кадрові зміни в Кабміні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО