Україна розробляє «безпілотники-перехоплювачі» для боротьби з російськими дронами – Bild

Російська армія має значу перевагу у повітряному просторі у війні. Саме тому Україна працює над створенням нових безпілотників, які можуть ефективно перехоплювати та знищувати російські дрони.

Про це пише Bild.

Зазначають, що зараз Україна змушена шукати альтернативу далекобійній зброї для ліквідації російських аеродромів та збивання російських літаків. Саме тому українські військові працюють над інноваційними рішеннями цієї проблеми.

Одна з альтернатив – це «безпілотники-перехоплювачі», які зможуть знищувати російські дрони ще до того, як вони досягнуть місця призначення.

Зараз в Україні розробляють так звані «перехоплювачі», тобто безпілотники з нерухомими крилами, які можуть слідувати за російським дроном на відстані до 60 кілометрів на висоті до чотирьох кілометрів. Безпілотники-«антидрони» вже проходять випробування і, як очікується, будуть представлені пізніше цього року.

Велика мета України та її партнерів – створити так званих «вбивць безпілотників», які зможуть перехоплювати та знищувати російські іранські безпілотники дальньої дії «Герань-1» та «Герань-2». Щоб дрони були ефективними, вони повинні мати швидкість не менше 200 км/год і великий радіус дії (принаймні 200, а краще 500 кілометрів).

Нині Україна сподівається, що зможе перейти до третьої фази своєї програми протидії безпілотникам не пізніше 2025 року.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський вперше показав новітню українську далекобійну ракету-дрон «Паляниця». Зазначають, що вона була розроблена за півтора року та може досягати кілька десятків російських військових аеропортів.

А 24 серпня українські військові вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрона «Паляниця».

Зеленський додав, що українські спеціалісти уже працюють над іншими далекобійними ракетами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО