Суд продовжив обов'язки ще трьом фігурантам справи Сольського

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії обов'язків, покладених на трьох фігурантів справи колишнього міністра аграрної політики Миколи Сольського про заволодіння землею в Сумській області.

Такі рішення 14, 15 і 22 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Ігоря Кошевого з альтернативою 5 млн грн застави. Ці кошти внесли і він вийшов з-під варти. На підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цій справі та свідками, а також особами, які вказані у повідомленні про підозру; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків на ще два місяці. Захист заперечував і просив окремо скасувати обов'язок носити браслет. Суддя продовжив дію всіх обов'язків, крім браслету.

«Клопотання задовольнити частково. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Кошевого – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України. Визначити термін дії обов'язків, покладених судом на підозрюваного, до 16 листопада 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 14 жовтня строк дії обов'язків, покладених на Олега Дарієнка. У нього не було обов'язку носити браслет, а решта була така сама, крім обмежень на пересування – Києва, Київської області та Чернігівської області. Дарієнку також дозволили виїздити до Миколаївської області.

Крім того, підозрюваний Михайло Стаднік зобов'язаний до 22 жовтня дотримуватися наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Київської області та міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти. З нього зняли електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру міністру агрополітики Миколі Сольському, його заступнику та іншим фігурантам. За версією слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два держпідприємства у Сумській області мали право постійного користування землею. Через їх відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Через це учасники заволоділи землею на Сумщині.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО