Антикорупційний суд арештував телефони голови АМКУ та його дружини

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на мобільні телефони та ноутбук, вилучені під час обшуків у голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка та його дружини Алли. Керівника АМКУ підозрюють у незаконному збагаченні.

Таке рішення 21 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, 14 серпня детективи НАБУ провели обшук за місцем проживання Кириленка та його дружини. У них вилучили два мобільні телефони iPhone 15 Pro Max та ноутбук MacBook Air. Під час огляду месенджерів у телефоні дружини Кириленка детективами встановлено, що все листування, починаються з липня 2024 року видалене. Тож для відновлення листування необхідно призначити експертизу, для чого телефон і вилучили. На телефоні Кириленка було віднайдено фотографії договору оренди квартири, яка є предметом вчинення кримінального правопорушення.

«Клопотання задовольнити. Накласти арешт на майно, вилучене під час обшуку 14.08.2024 за місцем проживання (Павла та Алли Кириленко – ред.), а саме: мобільний телефон марки iPhone 15 Pro Max; ноутбук MacBook Air; мобільний телефон марки iPhone 15 Pro Max», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд відмовився взяти під варту Кириленка і відпустив його під 30,28 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Києва без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові АМКУ Павлу Кириленку. За версією слідства, у 2020–2023 роках вказана особа, обіймаючи посаду керівника Донецької обласної державної адміністрації, набула 21 об'єкт нерухомого майна та 1 люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО